Робота над характером

Всім нам здається, що це закінчується ще в далекому дитинстві. Нам здається, що ми вже такі, які є. Згадайте, скільки разів Ви засудили, образили за тиждень. Думаю, всім нам зараз стало соромно. Хтось навіть почне виправдовуватись і казати, що хтось поводить себе ще гірше. Ми завжди виправдовуємось, порівнюємо себе з іншими. Ми завжди шукаємо проблеми в інших, а не в собі. Нам важко визнавати свої помилки.

Насправді це тільки половина. Можна ще багато про це писати та говорити, але ця сторінка створена для того, щоб Вам пояснити, що можливо працювати над своїм характером. Коли ми чуємо це словосполучення, ми сміємось та ідемо собі далі. Здається, що це те, з чим ми народились і його неможливо змінити. Своїми виправданнями ми показуємо свою байдужість до характуру й інших. Звичайно, немає ідеальних людей. Ми всі прекрасні зі своїми недоліками. Але, як ми себе жаліємо, кажемо, що люди на на нас не заслуговують… Завжди хочемо кожному довести, що ми знаємо краще.

Якщо Ви не розумієте, до чого я веду, то можете покинути цю сторінку. Робота над характером – індивідуальна справа кожного. Якщо Вам цікаво, то залишайтесь. Робота над характером – це одна з найважчих робіт. Треба забути про свої принципи, натиснувши на свій егоїзм. Згадати, що “Я” не один, не все крутиться навколо “Мене”. Так, зараз світ диктує, що треба поставити себе в центр і думати тільки про себе. Думати про себе – важливо, але не слід зловживати. Уявіть, якщо б кожен допомагав один одному, маючи при тому нормальну самооцінку. Любіть інших, як себе самого.

Думаю, вже час розповісти, з чого можна почати. Можете взяти листок і написати, що Вам у собі не подобається. Написали? Ідемо далі. Поставте собі правила. Наприклад, Вам не подобається, що Ви виправдовуєтеся. Напишіть правило біля пункту: “Не виправдовуватись”. Дуже важливо бути із собою максимально чесним. Не говорити собі, що можна було гірше зробити, а подумати, як можна було зробити краще наступного разу. Я не про те, що треба себе мучити та ніколи себе не хвалити. Хваліть себе, якщо заслуговуєте на це

Кожного вечора подумайте, що Ви зробили. Якщо Ви будете помічати свої помилки, Ви менше будете їх повторювати. Якщо будете продовжувати працювати над собою, то пунктів стане менше, але не це Вас має мотивувати. Ви це робите для кого? Для себе, тому любіть себе, але не забувайте про інших.