кр основи здоров’я

Стаття була взята з psychologies.ru

  1. Мова любові № 1: Слова
    Прості щирі слова підтримки і похвали – це те, чого не вистачає багатьом з нас. Люди, яких недостатньо хвалили в дитинстві, відчувають гостру потребу в тому, щоб їх партнер не просто цінував і поважав їх, а й умів відкрито про це сказати. Крім того, всі ми час від часу сумніваємося в собі, в тому, чи зможемо досягти успіху. Слова підтримки від близької людини здатні підбадьорити і додати впевненості, підштовхнути до того, щоб почати робити те, чого нам хочеться, але для чого у нас поки не вистачає сміливості

Любов говорить на мові добрих слів. Любити – це в тому числі вміти просити пробачення і говорити «я прощаю». Любов не вимагає, але просить. «Я так люблю твій фірмовий пиріг, от би ти його зробила ще раз», – замість «у всіх дружини готують, а ти що, розучилася?». І пам’ятайте, у словах дуже важливо не тільки що, але і як ми говоримо. Одну і ту ж фразу можна сказати абсолютно по-різному.

Мова любові № 2: Час
Проводити з кимось час – значить приділяти йому повністю свою увагу. Час – найцінніший ресурс, коли ми безоплатно віддаємо його іншій людині, ми разом з цим даруємо частинку свого життя, себе самого. Бути разом і бути поруч – різні речі. Разом – це дивитися один на одного, розмовляти, чути, розуміти. Сидіти поруч на дивані і дивитися телевізор – це зовсім не те, як і розмовляти за сніданком, паралельно читаючи газету або уткнувшись в свій комп’ютер.

У чому ж принципова відмінність від першої мови любові? Мовою слів важливо говорити партнеру, як він цінний, на мові часу важливо його слухати, розуміти, відчувати. Буває, що, коли партнер ділиться своїми неприємностями, думками, подіями, що відбулися за день, перший наш імпульс – дати йому раду, вирішити проблему. Особливо це властиво чоловікам з їх прагматичним підходом до життя. Але це аж ніяк не те, що потрібно жінці, якщо її мова кохання – час. Їй потрібно, щоб її вислухали, щоб вона відчула себе важливою і значущою, їй потрібні співчуття і розуміння, відчуття, що ви любите її і вірите в неї, що б в її житті не відбувалося. І тоді вже зі своїми проблемами вона легко впорається сама.

Мова любові № 3: Подарунки

З mentalfloss.com

З cedars-sinai.org

Якщо любити – означає віддавати, то подарунки як не можна краще підходять під це визначення. Подарунок – це зриме втілення любові. Мабуть, ця мова один з найпростіших, і навчитися йому не так вже й складно. Подарунки можна купувати, майструвати своїми руками, важливо, щоб в процесі ви думали про людину і вибирали те, що, як вам здається, може його порадувати.

Мова любові № 4: Допомога
Допомагати – це робити щось для іншої людини, висловлювати свою турботу в дії. Дружина готує вечерю, забирається в будинку, чоловік купує продукти і допомагає розібратися з машиною дружини, коли виникають проблеми. Це взаємообмін, який цілком може зміцнити союз. Допомога вимагає сил і часу. Якщо ви з радістю допомагаєте своєму партнеру, ви висловлюєте тим самим свою любов.

Мова любові № 5: Дотики
Через дотику можна висловити безліч відтінків своїх почуттів: від ніжності, турботи, ласки до пристрасного бажання, – і для деяких це єдиний спосіб відчути любов. Тактильні рецептори розташовані по всьому тілу, що надає цій мові безліч нюансів і можливостей: будь ласкавий дотик

З tome.com

здатне сказати про любов, в той час як навіть невелика грубість або неакуратність може бути витлумачена як глибоке образу. Людям, що говорять цією мовою, дуже важливо тримати партнера за руку, відчувати обійми, вони з трепетом ставляться до поцілунків, надають особливого значення сексу і починають сумніватися, улюблені вони, якщо не отримують їх. При цьому це не означає, що якщо вас приваблює інтимна сторона відносин, то ваш мова кохання – дотику. Ця мова кохання набагато ширше і багатше.